You are here

daru, padlóról működtetett – daru, félállványos

daru, talajról működtetett: a kezelő ezeket a darukat függesztett vezérlőről működtetheti

daru, olvadt anyag kezelése: olvadt anyagok öntésére vagy szállítására használt, függesztett típusú daru.

daru, állványdaru: a darukocsit vagy kocsikat szállító híd kettő vagy több lábon áll, amelyek rögzített síneken vagy más darupályán mozognak, ezenkívül olyan, mint egy normál függesztett daru.

daru, kézi vezérlésű: a daru mozgatómechanizmusát egy végtelenített lánc húzásával, vagy a teher vagy a horog manuális mozgatásával lehet működtetni, illetve a daru emelőmechanizmusa hasonlóképpen működtethető.

daru, kültéri: olyan daru (toronydaru vagy függesztett daru), amely kültéren használható, és nem tárolható időjárástól védett helyen. Bár a beltéri daru ideiglenesen használható kültéren is, nem tekinthető kültéri darunak.

daru, motorhajtású: pneumatikus, elektromos, belsőégésű vagy hidraulikus hajtású daru.

daru, poláris: olyan daru  (torony vagy függesztett), amely körkörös pályán tud mozogni.

daru, távvezérlésű: olyan daru, amelynek kezelője nem a darura szerelt kezelőállásban lévő vezérlőelemeket használ, hanem hordozható kezelőpanelről vezérli a mozgásokat.

daru, emelvényről működtetett: Olyan daru, amelynek kezelője egy mozgatható vagy rögzített platformról vagy a darutól különálló fülkéből vagy vezérlőhelyiségből vezérli a daru mozgását.

daru, futódaru: több vagy egyetlen gerendából álló, mozgatható daruhíd, amelyen rögzített vagy mozgatható emelőmű van, és amely egy rögzített, felső pályaszerkezeten mozog.

daru, félállványos: olyan állványdaru, amelyben a híd egyik végét egy emelt pályán vagy sínen futó kocsi tartja, a híd másik végét pedig egy vagy két láb tartja, amelyek rögzített pályán vagy sínen haladnak.