You are here

TRUCONNECT® daru-távfelügyelet

Megnövelt biztonság és optimalizált darukarbantartás

A TRUCONNECT® távfelügyeleti rendszer olyan daruhasználati és üzemeltetési adatokkal szolgál, amelyek elősegítik a karbantartási és termelékenységi befektetéseket érintő döntések meghozatalát. Ezen adatok segítségével felbecsülhető a választott alkatrészek fennmaradó elméleti tervezett és általános üzemi élettartama. Ezenkívül a daruhasználati trendek alapján azonosítani lehet azokat a területeket, ahol a kezelők továbbképzése javítaná a munkahelyi biztonságot és termelékenységet. A riasztási szolgáltatás e-mailben vagy szöveges üzenetben értesíti a megjelölt eseményekről, ideértve a túlmelegedést, a megkísérelt túlterhelést és vészleállítást, így gyorsan tud reagálni a szükséges intézkedések megtételével.

A jelentéskészítés segít optimalizálni a daruhasználatot

A rendszer rögzíti a vészleállításokat, a túlterheléseket és az egyéb biztonsági problémákat, és jelentést készít ezekről. Így reagálhat a problémákra, és meghozhatja a megfelelő elhárító intézkedéseket. A távfelügyelet segítségével a daruhasználatot is optimalizálhatja oly módon, hogy azonosítja azokat a területeket, ahol a kezelők továbbképzése javítaná a munkahelyi biztonságot és termelékenységet.

A Konecranes távfelügyeleti adatközpontjában rendszeresen összeállítjuk a berendezés használatával kapcsolatos üzemi adatokat tartalmazó jelentéseket. A könnyen értelmezhető grafikus jelentéseket lekérheti vagy meghatározott időközönként e-mailben is megkaphatja.

Ahol a távfelügyeleti szolgáltatást már bevezették, bizonyos, az állapottal – például a túlterheléssel és túlmelegedéssel – kapcsolatos fontos adatok e-mailben és/vagy szöveges üzenetben is elküldhetők röviddel az esemény bekövetkezte után, így szükség esetén gyorsan cselekedhet.

Az egész daruflottához igénybe vehető

A távfelügyeleti lehetőség minden új Konecranes daruba gyárilag be van építve, de a régebbi ipari darukba is beépíthető utólagos bővítésként. A távfelügyeleti kapcsolat alapját egy diagnosztikai egység képezi, amely részletes adatokat gyűjt a daruról, és egy rendkívül biztonságos kapcsolaton keresztül elküldi azokat a Konecranes távfelügyeleti adatközpontjába. A távfelügyeleti központ elemzi és az interneten megtekinthető jelentésbe foglalja az adatokat.

A TRUCONNECT távfelügyeleti rendszer jelenleg az ipari alkalmazásra szánt Konecranes CXT® ® darukkal és a nehézüzemű SMARTON® darukkal és más épített darukkal használható.