You are here

RopeQ™ mágneses kötélvizsgálat

DRÓTKÖTÉL BIZTONSÁGA

A drótkötél élettartama során a kötélszálak és a mag feszítési, hajlítási és kopási igénybevételnek vannak kitéve. Ha túl sok szál törik el, vagy sérül a mag, romlik a drótkötél ereje és biztonsága.

A szokott ellenőrzéskor általában csak a drótkötél külső felületét vizsgálják meg. A Konecranes RopeQ™ technológiája és roncsolásmentes tesztelési módszere elemzi a belső szálak és a mag állapotát is, amelyek általában nem láthatók.

ROPEQ DRÓTKÖTÉL-VIZSGÁLAT

A RopeQ vizsgálatot minden drótkötelet használó alkalmazáshoz ajánljuk. Különösen hasznos a folyamatosan használt vagy csak néha használt daruk, a szemrevételezéssel nehezen ellenőrizhető kötelek és baleset utáni ellenőrzés esetében is.

A drótkötél vizsgálata azzal javítja a biztonságot, hogy észleli a nem látható hibákat. A drótkötél cserélési időtartamának optimalizálása a folyamattámogató és más kulcsfontosságú berendezésekben minimalizálja az állásidőt, és csökkenti a karbantartási költségeket. Előfordul, hogy a kötél állapotával kapcsolatos pontos és teljes adatok hiányában megfelelő, biztonságos köteleket cserélnek le.