You are here

Darukezelők oktatása

A biztonság és termelékenység növelésének, illetve a karbantartási költségek csökkentésének egyik legkönnyebb és legköltséghatékonyabb módja a kezelők oktatása.

A darubalesetek nem csak a darukezelőket veszélyeztetik, hanem mindenki mást is, aki a munkahelyen dolgozik vagy annak közelében tartózkodik. A darubalesetek többségét emberi hiba okozza. Az ilyen balesetek egyrészt biztonsági kockázattal járnak, másrészt a daruk kiszámíthatatlan időre történő leállását okozhatják. A megfelelő képzés és a szakszerű daruhasználat minimálisra csökkenti a balesetek kockázatát.

A darukezelők oktatását kifejezetten a daruk napi működéséért és biztonságos teljesítményéért felelős kezelők és felügyelők igényeinek szem előtt tartásával alakítottuk ki. Az oktatás biztosítja a résztvevők számára azokat a gyakorlati ismereteket, amelyek segítségével elkerülhetik a felesleges leállást okozó kezelői hibákat. A darukezelők oktatása ezenkívül olyan további tudást is nyújt, amelyekkel elkerülheti a dolgozók súlyos sérülését a daru nem megfelelő használata miatt. A résztvevők megismerik a darukezeléssel kapcsolatos helyi előírásokat is.

Alapos kezelői képzés és darubiztonsági tanfolyamok

A Konecranes számára a biztonság mindennél fontosabb. Nem csak technikusaink és ellenőreink részesülnek mindenre kiterjedő speciális képzésben, hanem szervizszemélyzetünk és darukezelőink is. A résztvevők megismerik a darukezeléssel kapcsolatos helyi előírásokat és más témákat, például:

• a daru összes főalkatrészének és egységének funkciója;
• a darukezelés minimális szakképesítése és követelményei;
• a helyi hatóságok által megkövetelt napi daruellenőrzési eljárás;
• a biztonságos és hatékony darukezelés négy aranyszabálya;
• a teher helyzetének pontos szabályozása és pontos emelések végrehajtása;
• a teher kilengésének minimalizálása;
• javasolt kézjelek;
• alapvető beállítási eljárások a teher felfüggesztéséhez a horogra.

A darukezelők oktatása ideális az új dolgozók, az idénymunkások vagy a korábbi képzés felfrissítése esetén. Helyszíni képzést is biztosítunk. Ezenkívül az Egyesült Államokban működtetjük a Konecranes Training Institute oktatási intézetet, az Egyesült Királyságban pedig egy képzési központot. Ha az Ön régiójában elérhető tanfolyamokat keres, vegye fel a kapcsolatot a helyi szervizképviseletünkkel.