You are here

Daru és emelőmű hajtóműházának vizsgálata

Hajtóműház alap vizsgálata

Egy darunak több kulcsfontosságú alkatrésze van: csatlakozások, horogblokkok, horogszárak, drótkötelek, horog alatti eszközök, hajtóműházak és egyebek. Néha az alkatrészeket alaposabban kell felmérni, mint amit a rendszeres ellenőrzések és megelőző karbantartások során el lehet végezni. 

Sok ország szabályozása megköveteli az ellenőrzések során a hajtóműház felnyitását. Ha meg szeretné tudni, milyen gyakran kell átvizsgálni a daruja hajtóműházát, nézze át a helyi szabályozást és a gyártó követelményeit, vagy hívja fel a Konecranes helyi szervizképviseletét.

Hajtóműház meghibásodása

Azokon a darukon, amelyek nagy igénybevételnek vannak kitéve, vagy hosszú ideje használják őket, anyagfáradás vagy más kedvezőtlen hatás jelentkezhet. Extrém körülmények között a hajtóműház meghibásodhat, ami miatt a teher leeshet. A megfelelés és biztonság érdekében a hajtóműház vizsgálatát javasoljuk, amellyel ellenőrizni tudja a futódaru és a kapcsolódó alkatrészek állapotát.

A KONECRANES A HAJTÓMŰHÁZ-VIZSGÁLATOK KÉT TÍPUSÁT KÍNÁLJA:

Hajtóműház alap vizsgálata

Az alapvizsgálat során egy képzett szakemberünk szemrevételezi a főbb alkatrészeket, és a karbantartási és ellenőrzési naplók segítségével áttekinti a daru használatának történetét. A szakemberünk általában ellenőrzi endoszkóppal az olajszintet, a hajtóműház belsejét, valamint a fogaskerekek felületét. Olajmintát is vehet, amelyet laboratóriumunkban megvizsgálunk égett olajat, fémrészeket és a működési problémák más jeleit keresve. A hajtóműház alapvizsgálata bármikor elvégezhető, de különösen akkor érdemes azt megtenni, amikor a hajtóműházzal kapcsolatos problémára gyanakszik. Ha szakemberünk hibát fedez fel, javasolhatja a hajtóműház speciális ellenőrzését az alaposabb hibafelderítés érdekében.

Hajtóműház speciális vizsgálata

A speciális vizsgálat során a hajtóműházat teljesen szétszereljük, és a belső alkatrészeket olyan roncsolásmentes tesztelési módszerek segítségével ellenőrizzük, mint a penetrációs festék vagy a mágneses gumi. A hajtóműház speciális vizsgálatát a 10 évesnél öregebb, nagy terhelésnek kitett vagy gyakran használt, keskeny peremű vagy hegesztett fogú fogaskerekekkel rendelkező, a gyártó ajánlásától eltérően használt, a műveletekben kulcsfontosságú szerepet betöltő, valamint az ismeretlen használati előzményekkel rendelkező darukhoz javasoljuk. Ez a vizsgálat olyan kis hibákat is képes felderíteni, amelyeket egy szemrevételezés nem – olyan hibákat, amelyek a jövőben akár komoly problémákhoz is vezethetnek.

Igényelje a hajtóműház vizsgálatát még ma!

Az időszakos ellenőrzések és más megfelelőségi vizsgálatok során a hajtóműházakat általában nem vizsgálják. Vegye fel a kapcsolatot a Konecranes legközelebbi szervizképviseletével, és még ma beszélje meg a hajtóműház-vizsgálat időpontját!