You are here

Kockázatfelmérési és javaslattételi módszer

A daruszervizelési programjainkban használt megközelítés

A szakképzett helyi szerelőink globális hálózatának és a szabadalmaztatott Kockázatfelmérési és javaslattételi módszerünknek köszönhetően egyedi megközelítést alkalmazunk a darukarbantartás terén.

A Kockázatfelmérési és javaslattételi módszer lényege, hogy mindegyik alkatrész állapotát ellenőrizzük. Dokumentáljuk a hibákat, hiányosságokat és szabályszegéseket, és besoroljuk ezeket három kockázati kategóriába: biztonsági, termelési és meghatározatlan. Ezenkívül azonosítjuk a fejlesztési lehetőségeket is. Meghatározzuk a javasolt intézkedéseket, és megbeszéljük ezeket önnel.

A legfontosabb kockázattípus, a biztonsági kockázat a sérülés vagy veszély lehetőségét jelzi. Ha biztonsági kockázatot azonosítunk, a berendezés nem használható biztonságosan addig, amíg nem javítjuk vagy vissza nem állítjuk az elfogadható állapotát. A termelési kockázat egy alkatrész potenciális meghibásodása miatti leállás vagy termeléscsökkenés veszélyét jelzi. A meghatározatlan kockázat olyan állapotot jelez, amelyet a konfiguráció vagy valamilyen akadály miatt nem lehet szemrevételezéssel ellenőrzni a nyújtott szolgáltatások keretén belül. Meghatározatlan kockázat esetén általában az alkatrész alaposabb vizsgálatát javasoljuk a konzultációs szolgáltatásainkon keresztül.

Függetlenül attól, milyen szolgáltatásról van szó, a Konecranes Kockázatfelmérési és javaslattételi módszere irányítja az ellenőrzést és a konzultációs megközelítést, ami dokumentált biztonsági és termelési intézkedéseket biztosít.