You are here

Vezérlőszervek felújítása

Előfordulhat, hogy növelni szeretné a sebességet és az emelési kapacitást, fejleszteni a kezelő ergonómiáját és kényelmét, vagy új biztonsági funkciókat és pozicionálási képességeket szeretne alkalmazni. Többféle, a teljesítményt és a vezérlést érintő fejlesztés közül választhat.

MOTOROK

A hosszú élettartamú DC és AC motorokat szélsőséges körülményekhez és nagy terheléshez terveztük. Több formában állnak rendelkezésére: AC kalitkás motorok, külső fúvómotorok és DC malommotorok.

VEZÉRLŐRENDSZER FEJLESZTÉSE

Ha a futódaruja régi vezérlőrendszert használ, az új technológiára és fejlettebb rendszerekre váltva jobb ergonómiát és terhelésvezérlést kap.

ERGONOMIKUS KEZELŐFÜLKE ÉS ÜLÉS

A Konecranes díjnyertes kezelőfülkéi zárt, szigetelt, légkondicionált, maximális kilátással rendelkező munkavégzési helyet biztosítanak. A kényelmes kezelőülés optimális kényelmet biztosít a kezelőnek.

DARUHÍDVEZÉRLŐK

A vezérlők nagy teherbírású, talpas szerelésű hajtóművel szerelhetők fel. Ezenkívül tengelyre szerelt reduktoros motorok is használhatók.

ENERGIAELLÁTÁS: FÜZÉRKÁBEL VAGY ENERGIAÁTVITELI LÁNC

A füzérkábeles rendszerek a gyorsan kopó nyitott vezetők és áramszedők lecserélésével növelik a biztonságot. Az energiaátviteli lánc egy alternatív megoldás, amely védi a táp- és vezérlőkábeleket a mechanikus kopás ellen, és csökkenti a külső károk veszélyét.

RÁDIÓS VEZÉRLÉS

A földi kezelőszervek segítségével szemmel tarthatja a terhet, és kézzel is besegíthet. Ezek a kezelőszervek kiegészíthetők a teherrel kapcsolatos valós idejű adatokkal.

FELSŐ VÉGÁLLÁSKAPCSOLÓK

Megelőzi, hogy az alsó blokk károsítsa a dobot és a kábelt.

SPÓROLJON AZ ÁRAMMAL, NÖVELJE A TELJESÍTMÉNYT!

Visszatápláló fék használatakor minden lefelé haladó mozgás és fékezés energiát táplál vissza a hálózatba, ahelyett hogy az ellenállások nyelnék el azt. Minél több energia jut vissza a hálózatba, annál kevesebbet kell előállítani, ez pedig csökkenti a kiadásokat.

INTELLIGENS FUNKCIÓK

A Konecranes darui szoftveres intelligenciával, intelligens funkciókkal is rendelhetők, amelyek növelik a biztonságot és a termelést. Ilyen intelligens funkciók a lengésvezérlés, sokkterhelés-védelem, kötéllazulás-gátlás, emelésszinkronizálás, léptetés, finomsebesség, bővített sebességtartomány, célpozicionálás, végpozicionálás, üzemi határok és védett területek. Ha változnak az alkalmazás követelményei, további intelligens funkciókkal bővítheti a daruját.

AUTOMATIZÁLÁSI TECHNOLÓGIA

Az automatizált funkciók javítják a hatékonyságot és a pontosságot, lehetővé teszik a darukezelő számára, hogy jobban figyeljen a munkakörnyezetre, és elősegítik a biztonságosabb és hatékonyabb műveleteket. A Konecranes alkalmazásspecifikus, teljesen automatizált darukat fejlesztett ki – ilyenek például a kokszbányászatban használt, mozgó betöltőgarattal rendelkező daruk, amelyek a kokszot a vagonokhoz szállítják, valamint a papírtárolásban használt daruk, amelyek jelentősen növelik a tárolókapacitást és a rendelkezésre álló helyet.

TÁVFELÜGYELET

A TRUCONNECT® távfelügyeleti rendszer olyan valós daruhasználati adatokkal szolgál, amelyek lehetővé teszik a karbantartási tevékenységek optimalizálását, és átláthatóvá teszik a karbantartás és alkalmazás megfelelőségi követelményeit. Az adatok birtokában ön is magabiztosabban tervezheti meg intézkedéseit, és jól megalapozott döntéseket hozhat a karbantartással és a termelékenységgel kapcsolatos befektetéseit illetően. A Biztonsági figyelmeztetések funkcióval a daru e-mailt vagy szöveges üzenetet küld egy megkísérelt túlterhelés vagy más beállított, biztonsággal kapcsolatos figyelmeztetés esetén.