You are here

Intelligens funkciók a futódarukhoz

Bizonyított technológiák és alkalmazások

Technológiáinkat valós körülmények között fejlesztettük ki annak érdekében, hogy kezelni tudjuk azokat az üzemeltetési kihívásokat, amelyekkel a darukezelők nap mint nap szembesülnek a világ minden pontján. Mindegyik intelligens funkció felhasználható mind a régi, mind pedig az új darukkal.

Pozicionálási és teherkezelési technológiák a darukezelő jobb biztonságáért és hatékonyságáért

A teherkezelési intelligens funkciókat arra terveztük, hogy javítsák a darukezelő biztonságát és hatékonyságát azáltal, hogy megkönnyítik számára a daru finom, irányított mozgatását. A Konecranes a következő teherkezelési intelligens funkciókat nyújtja:

A LENGÉSVEZÉRLÉS automatikusan korlátozza a teher kilengését a daruhíd és a futómacska gyorsulásának és lassulásának szabályozásával. Ez az intelligens funkció pontos teherpozicionálást biztosít, és csökkenti a terhelési ciklusok idejét.

A LÉPTETÉS pontos finomszabályozást tesz lehetővé a teher célpontjának megközelítésekor. Aktiválható mind a függőleges, mind pedig a vízszintes mozgáshoz. A mozgási lépés előre beállítható 2 és 100 mm között.

A FINOMSEBESSÉG nagyon lassú mozgást tesz lehetővé, így javítja a teherkezelést. Minden típusú mozgáshoz aktiválható, így a botkormány nagymértékű mozgását a teher lassú és pontos mozgásává alakítja.

A SOKKTERHELÉS-VÉDELEM sima teherfelvételt biztosít. Az emelőberendezés meghajtórendszere felügyeli a terhelést. Ha a teher felvétele túlságosan hirtelen történik, az emelési sebesség automatikusan lecsökken, amíg a terhet fel nem emeli. Ez megelőzi a teher és a daru lökésszerű igénybevételét, így csökkenti a daru acélszerkezetének és mechanikus részeinek elhasználódását.

A KÖTÉLLAZULÁS-GÁTLÁS fontos biztonsági és hatékonysági funkció a különféle emelőeszközök – például emelőgerenda – használatakor. A teher leengedésekor az emelőmű vezérlője észleli, hogy teher elérte a földet, és leállítja a mozgást. Ily módon az emelőmű kötelei nem lazulnak ki, ennek következtében pedig nem csúsznak ki a horogblokkból, és az emelőmű nem billen ki.

Amikor egyszerre két horoggal emel egy terhet, az EMELÉSSZINKRONIZÁLÁS mindkét horgot úgy vezérli, hogy egyszerre mozogjanak még akkor is, ha a terhelésük nem egyforma.

Ha a teher súlya kisebb a maximálisan engedélyezettnél, a BŐVÍTETT SEBESSÉGTARTOMÁNY gyorsabb emelést tesz lehetővé. Ez kibővíti az emelési sebességtartományt a névlegeshez képest. Ez az intelligens funkció csökkenti a terhelési ciklust és a várakozási időt.

Fejlett teherpozicionálás és területfelügyelet a maximális termelékenységért

A teherpozicionálás és a területfelügyelet segít a darukezelőnek hatékonyabban és pontosabban elhelyezni a terhet, valamint hozzáigazítani a daru munkaterületét a gyártósor fizikai elrendezéséhez.

A CÉLPOZICIONÁLÁS lehetővé teszi akár 120 előzetes pozíció és 8 kezdőpozíció beállítását. A kezelő kiválasztja a teher célpontját, majd megnyomja a teherpozicionálási gombot. Amíg lenyomva tartja a gombot, a daru a kijelölt célhely felé mozog. Az emelőmű automatikusan fel tudja emelni a terhet a megadott utazási magasságra. Amikor a teher eléri a célhelyet, az emelőmű automatikusan leengedi a terhet a megadott magasságig.

A VÉGPOZICIONÁLÁSfelgyorsítja a teher végső pozicionálását egy X–Y tengelyen. Ez különösen azokban a munkaciklusokban hasznos, amelyekben rögzített gépek vagy szerkezetek vannak, és a kezelőnek ugyanoda kell elhelyezni a terheket. A kezelő akár 16 végső helyet is megadhat. Amikor a terhet a célhely közelébe viszi, és megnyomja a végpozicionálási gombot, a daru a beállított helyre viszi a terhet. Ezután a kezelő kézi irányításra vált, és leengedi a terhet.

Az ÜZEMI HATÁROK olyan virtuális falak, amelyeknél a daru automatikusan leáll. A kezelőszervek segítségével a darukezelő korlátozhatja a futómacska, a daruhíd és az emelőmű mozgását, így virtuális falakat húzhat függőleges vagy vízszintes irányba. Egy daru számára több üzemi határ is beállítható a kívánt célnak megfelelően, legyen ez az emberek védelme egy ideiglenes járdán, vagy egy berakodott teherautó védelme.

A VÉDETT TERÜLETEK olyan tiltott zónák, amelyeket a kezelő nem módosíthat, illetve nem bírálhat felül. Akár 16 négyzet alakú védett terület is beállítható, így védve az értékes gépeket vagy a forgalmas területeket az esetleges kezelői hibákkal szemben.

Ha meg szeretné tudni, melyik intelligens funkciót érdemes használni a darujával, vegye fel velünk a kapcsolatot.