Daru ellenőrzése és megelőző karbantartása

A Konecranes hitelesített ellenőrei és képzett szerelői pontosan fel tudják mérni a berendezése állapotát. Azonosítják a kockázatokat és a fejlesztési lehetőségeket, és javaslatokat tesznek.

Az aktív megelőző karbantartási program kulcsfontosságú a biztonság és termelékenység növelésében. A megelőző karbantartás csökkenti az állásidőt, és növeli a megbízhatóságot. A proaktív, testreszabott karbantartási tervet a berendezése, alkalmazása és munkaciklusa alapján állítjuk össze.

crane_inspections_and_pm.png

A karbantartás-kezelés globális megközelítése

A megelőző karbantartási ellenőrzések azonosítják a kockázatokat és a fejlesztési lehetőségeket. Nagy tapasztalatunk és ismeretanyagunk lehetővé teszi, hogy a gyártók igényeire szabjuk a megelőző karbantartást.

A rutin karbantartást, így például a beállításokat és a kenést azzal a céllal végezzük, hogy megőrizzük a berendezése működőképességét, és egyúttal eleget tegyünk a gyártó karbantartási utasításainak.

A megfelelőségi ellenőrzéseket arra terveztük, hogy kielégítsék a hatóságok által felállított jogszabályi követelményeket. Képzett ellenőreink és szerelőink behatóan ismerik a helyi előírásokat. Bizonyos országokban az előírások megkövetelik a külső fél használatát.

Ezek az alapvető ellenőrzési és megelőző karbantartási feladatok szolgáltatáscsomagokban vásárolhatók meg. Termékeinket kombinálva alakítottuk ki a szervizprogramjainkat.

global_approach_to_crane_maintenance.png

Az igényeire szabott szerviztermékek

A legtöbb országban a MAINMAN™ Tervezett Karbantartás termékünk a megelőző karbantartási vizsgálatokat rutin karbantartással kombinálja, így megalapozva a GONDOSKODÁS Megelőző Karbantartási Programot. Ahol ez engedélyezett, megfelelőségi ellenőrzéseket is nyújtunk, amelyek kielégítik a hatóságok által felállított jogszabályi követelményeket.

Az Egyesült Államokban és Kanadában a MAINMAN™ Felmérés termékünk olyan megelőző karbantartási vizsgálat, amely részletes információkat nyújt a berendezése állapotáról. A MAINMAN Felmérésen alapul a GONDOSKODÁS Megelőző Karbantartási Programunk, ez eleget tesz a rendszeres megfelelési ellenőrzések követelményeinek. A MAINMAN Felmérés mellett mindig ajánlott rutin karbantartást is végezni.

service_products_tailored_to_your_requirements.png

Kockázatfelmérési és javaslattételi módszer

Függetlenül attól, melyik szolgáltatásunkat használja, a Kockázatfelmérési és javaslattételi módszerünk irányítja a felmérést és a konzultációt.

Ellenőrizzük az alkatrészek állapotát. Dokumentáljuk a hibákat, hiányosságokat és szabályszegéseket, és besoroljuk ezeket három kockázati kategóriába: biztonsági, termelési és meghatározatlan. Ezenkívül azonosítjuk a fejlesztési lehetőségeket is. Meghatározzuk a javasolt intézkedéseket, és megbeszéljük ezeket önnel.

risk_and_recommendation_method.png

Konzultatív megközelítésünk

Egyedül a Konecranes nyújt szakértő támogatást minden lépésben. A konzultatív megközelítésünk részeként a következő vizsgálatokat végezzük el: 

Biztonsági vizsgálat
Ezt a berendezésszintű vizsgálatot arra terveztük, hogy tájékoztatni tudjuk önt az észlelt biztonsági problémákról, mielőtt a szakemberünk elhagyja a helyszínt, vagy mielőtt újra üzembe helyeznénk a berendezést.

Látogatás és szervizvizsgálat
Ez a feladat- vagy helyszintű vizsgálat biztosítja a betekintését az ellenőrzések és karbantartások eredményeibe, az azonosított kockázatokba és a javasolt intézkedésekbe.

Üzleti vizsgálat
Az aktuális karbantartási program üzletvitelszintű vizsgálatának célja a befektetés megtérülésének mérése és a folyamatos fejlesztés ösztönzése.

our_consultative_approach.png

Teljes hozzáférés a berendezésével kapcsolatos információkhoz

Ügyfélportálunkon könnyedén hozzáférhet a releváns és friss szervizinformációkhoz. Itt megtekintheti az ellenőrzési és szervizjelentéseit, valamint szervizkéréseit és -előzményeit is.

A szervizprogramjától függően a következőkhöz férhet hozzá az interneten:

• személyre szabott bejelentkezés és szervizkérések létrehozása;
• a nyitott, folyamatban lévő és teljesített szervizkérések megtekintése;
• szerviztervezés a látogatások berendezésenkénti ütemezésével;
• az aktív és lejárt szerződések listája;
• a regisztrált berendezések listája helyszín szerint csoportosítva;
• a Konecranes által kiadott ellenőrzési és más szervizjelentések;
•TRUCONNECT® távoli szolgáltatás adatai.

full_access_to_information.png

A tanácsadói szolgáltatások kiegészítik az ellenőrzéseket és megelőző karbantartási programot

Bizonyos alkatrészek, amelyekhez csak szétszerelést követően lehet hozzáférni, meghatározatlan kockázatot jelenthetnek. A Konecranes fejlett technológiája és roncsolásmentes vizsgálati eljárása fel tudja fedni a lappangó vagy kialakulóban lévő hibákat.

Hajtóműház vizsgálata: A belső alkatrészeket endoszkóppal és olajelemzéssel ellenőrizzük. Bizonyos esetekben a hajtóműházat szétszedjük, és roncsolásmentes vizsgálattal ellenőrizzük a belső alkatrészeket.

Kapcsolás ellenőrzése: A kapcsolások kulcsfontosságú alkatrészek a daru biztonságos használata szempontjából; bizonyos esetekben szét kell őket szedni az ellenőrzéshez.

Horog és horogszár ellenőrzése: Roncsolásmentes vizsgálattal fel tudjuk fedni a horog és a horogszár lappangó vagy kialakulóban lévő hibáit.

RopeQ™ mágneses kötélvizsgálat: A nem látható belső szálakat és a magot elektromágneses eszközzel ellenőrizzük.

consultation_services.png