You are here

CLX elektromos láncos-emelő

Az eddigi legjobb láncos-emelő

A Konecranes legújabb CLX elektromos láncos-emelője hosszabb élettartammal rendelkezik, nagyobb biztonságot kínál és gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé. Rendkívül sokoldalú és tartós, ezért ideális megoldást kínál a nagy igénybevétellel járó munkaállomások kiszolgálására. A CLX maximális teherbírása 5000 kg.

A láncos-emelő robusztus alumínium vázához karbantartást nem igénylő hajtómű és köztes fogakat tartalmazó, csendes működést lehetővé tevő, és a lánc számára hosszabb élettartamot biztosító, szabadalmaztatott ötfogú lánckerék tartozik. Az olajkenésű hajtómű üzemi hőmérséklete alacsonyabb, ami nagyobb teljesítményt biztosít. A 6:1 áttétel gyors és pontos mozgást tesz lehetővé, ezáltal a kapcsolódó munkaciklusok hatékonyabban végrehajthatók.

Biztonságos és könnyen karbantartható

A Konecranes CLX elektromos láncos-emelőjét a daru biztonságos működése és hosszabb élettartama érdekében továbbfejlesztettük. A biztonság növelését szolgálják többek között a végálláskapcsolók, a biztosítófék és a horogblokk. Ráadásul a fék és a súrlódó tengelykapcsoló kialakítása megakadályozza a teher leejtését vagy lassú elcsúszását.

A könnyű javíthatóság és a karbantartás szempontjából egyszerű hozzáférés minimálisra csökkenti az állásidőt. Az új önbeállító mágnesféket úgy alakítottuk ki, hogy élettartama során nem igényel további beállítást, a csatlakozódugaszok jóvoltából pedig az emelő részegységei könnyen cserélhetők.

Díjnyertes formaterv

A Konecranes új generációs CLX elektromos láncos-emelő modern, ergonomikus megjelenéssel büszkélkedhet, amely 2013-ban megkapta a rangos Red Dot ipari formatervezési díjat, 2015-ben pedig minőségi kialakításáért a German Design Award Special Mention díjjal tüntették ki.

Tudjon meg többet a CLX elektromos láncos emelőkről weboldalunkon (konecranes.com/clx), illetve további információkért forduljon hozzánk.

Láncos emelőink veszélyes környezetbe szánt változatban is elérhetők.

Customer stories

A Konecranes emelő és daruemelő rendszermegoldások átfogó skáláját szállította le és helyezte üzembe a Jaguar Land Rover új, zászlóshajó szerepét betöltő motorgyártó központjában.
Jaguar Land Rover - Wolverhampton, Anglia

Video

Konecranes CLX hoist series won red dot award
Konecranes CLX electric chain hoists are designed for flexibility and durability in industrial applications. The new chain hoist series recently won the “red dot award: Product design 2013”. The red dot award is an international design award created by Design Zentrum Nordrhein-Westfalen in Germany. It has established itself worldwide as one of the most sought after quality marks for excellent design.