You are here

ATB AirBalancer levegős kiegyensúlyozó

Biztonságosabb, könnyű teheremelés a tehersúly kompenzálásával

A 350 kg maximális teherbírású Konecranes ATB AirBalancer lebegő teherkezelő egysége a légnyomást használja energiaforrásként. A teher súlykiegyenlítése lehetővé teszi eltérő súlyú terhek megegyező sebességgel történő emelését, ami előrejelezhető proporcionális vezérlést biztosít. Ennek köszönhetően az ATB AirBalancer kiváló megoldás gyors áthelyezési műveleteknél.

Az ATB ideális továbbá a teher pontos elhelyezésére is, amire például a gyártósoroknál van szükség. Automatikus teherkiegyenlítő funkcióval rendelkezik, ennek köszönhetően súlytalansági módban kézzel felemelhető egy egység akár 70 kg-ig. A kezelő számára az ATB AirBalancer levegős kiegyensúlyozón található teher szinte súlytalan. 

Hatékonyabb termelés rövidebb átfutási időkkel

A Konecranes ATB AirBalancer kiválóan alkalmazható az összeszerelési és javítási folyamatokban, valamint a különféle iparágak – köztük a gyártóipar és az autóipar – gyártási műveleteiben. A pontosságot a berendezés folyamatos háromdimenziós mozgással és a rángások kizárásával éri el, így az AirBalancer levegős kiegyensúlyozó különösen alkalmas törékeny tárgyak emeléséhez.

Elektromosság helyett a levegős kiegyensúlyozó pneumatikus vezérlést használ, így üzemeltetése biztonságosabb, karbantartása pedig gazdaságosabb.

Ergonomikus termékmozgatás

Minden AirBalancert biztonsági fékkel láttunk el, amely leállítja a sodronyt, ha a felfelé irányuló mozgás túl gyors. Nem vezérelt mozgás esetén ez a funkció lehetővé teszi a fék könnyű, gyors alaphelyzetbe állítását.

Olyan az ATB AirBalancer kialakítása, hogy fokozza a kezelő természetes emelőmozdulatát. Válasszon a proporcionális és a kiegyensúlyozó vezérlés, illetve a kettő kombinációja közül. A Levegős kiegyensúlyozó berendezések egyéb darurendszerek széles választékával kompatibilisek, ideértve a Konecranes XA és XM munkaállomás-darukat és a forgódarukat is.

További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot.

Customer stories

A Konecranes emelő és daruemelő rendszermegoldások átfogó skáláját szállította le és helyezte üzembe a Jaguar Land Rover új, zászlóshajó szerepét betöltő motorgyártó központjában.
Jaguar Land Rover - Wolverhampton, Anglia
Content bottom