A tanácsadói szolgáltatások

A Konecranes a fejlett technológiákkal és képzett szakértőivel konzultációs szolgáltatások széles körét biztosítja, amennyiben alaposabban ki kell vizsgálni a daruját és annak alkatrészeit. A konzultációs szolgáltatásaink közé tartoznak többek között a hajtóműház-vizsgálatok, a RopeQ™ mágneses drótkötél-vizsgálat, a daruk megbízhatósági vizsgálata, a CraneQ™ geometriai vizsgálat, a RailQ™ darupálya-vizsgálat és a kezelő oktatása.

consultation_services.jpg

A darunk majdnem 30 éves. Meg lehet tudni, mennyi ideje van még hátra?

A Daruk megbízhatósági vizsgálata felméri a darujai aktuális állapotát, és becslést nyújt a fennmaradó élettartamukra vonatkozóan. A Konecranes szakértői adatokat gyűjtenek, és részletes vizsgálatot, egyedi számításokat és mérnöki elemzést végeznek. Az átfogó jelentés és a szakértői konzultáció segítségével összeállíthatja a berendezések javításának, felújításának vagy cseréjének ütemtervét.

how_much_time_is_left.jpg

A kötél belsejét csak szemrevételezéssel lehet megállapítani?

A drótkötelek több száz egyedi drótszálat tartalmaznak. A külső elszakadt szálakat szemrevételezéssel is lehet észlelni, de a mag és a belső szálak állapotát nem. A RopeQ ötvözi a vizuális és mágneses módszereket, így ellenőrzi mind a kötél külső részét, mind pedig a belső szálakat és a magot is, amelyek nem láthatók. Az eredmények alapján el tudja dönteni, hogy továbbra is biztonságosan használható-e a kötél.

wire_rope.jpg

Azt hallottam, hogy az anyagfáradás a fogaskerekek töréséhez vezethet. Hogyan mérhetem fel a darum hajtóműházának állapotát?

A Hajtóműház vizsgálata olyan belső alkatrészeket ellenőriz, amelyeket a rutin ellenőrzések során általában nem vizsgálnak. Endoszkóppal szemrevételezzük a fogaskerekeket, csapágyakat, tengelyeket és csatlakozókat, valamint elemezzük az olajat is. Bizonyos körülmények fennállása esetén javasoljuk a hajtóműház szétszedését és az egyes fogaskerekek és más belső alkatrészek nem roncsoló ellenőrzését.

hoist_gears.jpg

Túlságosan gyorsan kopnak a darunk kerekei, és meghajlanak a sínek. Mit tudnak ajánlani?

Előfordulhat, hogy a sínek nem annyira egyenesek, mint gondolná. A RailQ™ darupálya-vizsgálat egy távolról működtetett robot segítségével részletesen elemzi a daru síneinek helyét és állapotát. A távolság, egyenesség, emelkedés és sín–sín emelkedés mérésével a RailQ könnyen értelmezhető jelentéseket nyújt olyan háromdimenziós képekkel, amelyeken jól láthatók a sínek problémás részei. Mérnökeink áttekintik az adatokat, és javaslatokat kínálnak. A RailQ vizsgálatot a CraneQ™ geometriai vizsgálattal kombinálva további információkhoz jut a daru kerekeivel, vezetőgörgőivel és más alkatrészeivel kapcsolatban.

wheel_wear.jpg

Hogyan javíthatom a dolgozók biztonságát és hozzáértését?

A tanulmányok szerint a darubaleseteket gyakran emberi hiba okozza. A darukezelők oktatása segít csökkenteni a hibákat, és segít olyan készségeket elsajátítani, amelyekkel elkerülheti a dolgozók sérülését a daru nem megfelelő használata miatt. A képzést az Ön telephelyén vagy saját képzési létesítményünkben is tudjuk biztosítani.

crane_operators.jpg

Jelenleg már van egy karbantartási programunk, de attól félünk, hogy valami kimarad.

Az Egyesült Államokban és Kanadában a Megfelelési elemzés az ellenőrzési módszerek és dokumentáció, a megelőző karbantartási program, a javítási folyamatok és a kezelő biztonságának alapos tanulmányozását jelenti. A Konecranes szakemberei bejárják a telepét, jegyzeteket készítenek és adatokat gyűjtenek a kijelölt darukezelőkkel és más dolgozókkal folytatott beszélgetések révén. Összegezzük azokat a feltérképezett biztonsági problémákat, amelyek azonnali figyelmet igényelnek, valamint egy végső jelentést is adunk a javasolt intézkedésekkel kapcsolatban.

maintenance_program.jpg