Javítási célú karbantartás és a meglévő rendszerekkel kompatibilis megoldások

Javítási célú karbantartást a hiba észlelése után végzünk; ennek célja a daru működésének visszaállítása. Az ismert hibák időbeni javítása csökkenti a váratlan leállások esélyét, ezenkívül gyakran az előírások is megkövetelik azt.

A meglévő rendszerekkel kompatibilis elemek segítségével könnyedén és gazdaságosan adhat funkciókat és technológiákat a meglévő darujához. A leggyakoribb ilyen megoldások az emelőmű és az alkatrészek cseréje, a beállítható sebességszabályozó, a rádiós távvezérlés és a LED-világítás. A felújításhoz képest a meglévő rendszerekkel kompatibilis megoldások általában kevesebb tervezést igényelnek, és rövidebb leállással járnak.

corrective_maintenance_and_retrofits.jpg

Daruk tervezett javítása

Az ismert hibák javítása biztonsági és gazdasági szempontból is értékes művelet. Az ellenőrzések és a megelőző karbantartások során felfedezett alkatrészhibákat dokumentáljuk, és megbeszéljük Önnel a szükséges intézkedéseket. Az állásidő minimalizálása érdekében a daru és az emelőmű javítását a munkatervéhez igazítjuk.

Ha meghibásodott a daruja, és sürgősen javítani kellene, vegye fel velünk a kapcsolatot.

planned_crane_repairs.png

Emelőmű cseréje

Az emelőműve elérte hasznos élettartama végét? Bármennyire kiváló karbantartásban részesülnek, az emelőművek egyszer csak elhasználódnak.

A Konecranes CXT® emelőművek a legtöbb darura felszerelhetők. A meglévő rendszerekkel kompatibilis, előre kialakított emelőműinket az egyszerű felszerelést szem előtt tartva terveztük meg, hogy a szerelési művelet minimális hatással legyen a termelésre.

hoist_replacement_8_20.png

Darualkatrészek cseréje

Az emelőműveken kívül számos más darualkatrész is javítható vagy cserélhető:

• mozgatóművek, futókocsik; kerekek, vezérlők;
• létrák, platók és a daruhoz való hozzáférést lehetővé tevő más eszközök;
• biztonságos berendezések, például leoldó kábelek és végálláskapcsolók;
• vezérlő és emelőmű-motorok

crane_component_replacement_8_20.png

Vezérlőrendszer fejlesztése

Több olyan utólag beépíthető megoldást tudunk biztosítani, amellyel fejleszteni lehet a daru tápellátását és vezérlését.

Teher szabályozása: Fokozatmentes vezérlés, az ütközéselkerülést biztosító rendszerek és más eszközök építhetők be vagy újíthatók fel, a legmodernebb technológiát biztosítva Önnek.

Távvezérlők: Függőkapcsolós vezérléssel a kezelőnek a daruval együtt kell mozognia. Távvezérlő használatakor a kezelő olyan helyen állhat, ahol a legjobban rálát a teherre.

Vezetőrendszerek: A Konecranes vezetőrendszereket is tud telepíteni, ideértve a füzérkábeleket, energialáncokat és vezetőrudakat, amelyek javítják a biztonságot, és csökkentik a működési költségeket.

power_and_control_upgrades.png

Intelligens funkciók

Számos intelligens funkcióval bővítheti a futódaruját, hogy jobban tudja irányítani az anyagkezelést a termelési folyamatban.

A lengésvezérlés automatikusan korlátozza a teher kilengését a daruhíd és a futómacska gyorsulásának és lassulásának szabályozásával.

A sokkterhelés-védelem sima teherkezelést biztosít. Ha a teher felvétele túlságosan hirtelen, akkor a rendszer azonnal automatikusan beállítja a megfelelő emelési sebességet.

A védett területek olyan tiltott zónák, amelyeket a kezelő nem módosíthat, illetve nem bírálhat felül.

smart_features_8_20.png

LED-világítás a darukhoz

A hagyományos fém-halogén lámpák és halogénlámpák rövid élettartammal rendelkeznek, és károsodhatnak a rezgések miatt, ami növeli a költségeket, és csökkenti a működési hatékonyságot. A meglévő rendszerekkel kompatibilis LED-világítással olyan lámpákat kap, amelyek hosszabb élettartammal rendelkeznek, és kevésbé vannak kitéve a rezgés okozta károsodás veszélyének.

A hagyományos világítás a daruk által felhasznált elektromos energia 50-90%-át teszi ki. Azaz a világítás jelentős költség minden típusú daru esetében. A LED-lámpák ugyanolyan erővel világítják meg a munkaterületeket, mint a hagyományos lámpák, ám ezekhez képest kevesebb mint egyharmadot fogyasztanak.

ledlighting.jpg

Tartsa a kapcsolatot a daruflottával

Minden meglévő ipari daruba utólagos bővítésként beépíthető a távszervizkapcsolat, amely hozzáférést biztosít aTRUCONNECT® távoli szolgáltatásokhoz. Ennek a megoldásnak a segítségével részletes információkhoz jut a darujával kapcsolatban közvetlenül az Ön által választott készüléken. A TRUCONNECT technológia elemzi és rendszerezi a daruflotta adatait, valamint értékes statisztikákat készít belőlük, így lehetővé teszi a daruk folyamatos felügyeletét.

get_connected_to_your_crane_fleet.png