You are here

CXT NEO SODRONYKÖTÉL-EMELŐMŰVES DARU

Egy különleges eszköz különleges feladatokhoz

A Konecranes CXT NEO sodronyköteles daru a jól ismert CXT daruk egy speciális változata. Erőteljes és hatékony berendezés, egy emelőművel 80 tonnás teherbírásig, két emelőművel 160 tonnáig érhető el, ami különösen megfelel az általános gyártásban, műhelyekben és összeszerelő soron történő felhasználásra.

A letisztult ergonomikus kialakítású egykezes rádió és az inverteres emelés-technológia kombinációja egyszerű használatot, nagy teljesítményt és pontosságot biztosít a standard daruzás terén.

Nagy pontosságú vezérlés, erő és biztonság

A CXT NEO-val Ön fejlett emelési technológiát kap. Az energia-hatékony ASR (Adaptive Speed Range) inverteres sebesség-szabályozás nagy pontosságot biztosít a teher-pozícionálásban. Akár lassabb működtetésre van szükség, akár a névleges sebességnél 50%-kal gyorsabbra, a fokozatmentes emelés sebességszabályozás tökéletes felügyeletet ad a teher fölött. A rádió-távvezérlővel minden mozgás működtetése egyszerű és könnyű.

Az energialánc a daruhíd mentén biztosítja a futómacska táp- és vezérlőjel ellátását, védve a kábeleket a mechanikai jellegű kopásoktól és szabadon tartja a daru alatti munkaterületet.  A daru munka-környezete biztonságosabb a személyzet számára és csökken a berendezés sérüléseinek kockázata.

Biztonságosabb anyagmozgatás Okos Funkciókkal

A Konecranes Okos Funkciók felügyeletet biztosítanak a gyártási folyamatok során az anyagmozgatás fölött. A CXT NEO daruk kiegészíthetők a Kötélszögfigyelés Modul-lal, mely tartalmazza a kötélszög mérésen alapuló „Follow Me” (Horogkövetés), „Hook centering” (Horog központosítás) és „Snag Prevention” (Ütközés védelem) funkciókat. A fő cél bármilyen jellegű oldalirányú húzóerő vagy teherlengés megakadályozása a teher emelése és oldalirányú mozgatása közben.

A „Follow Me” (Horogkövetés) funkcióval a daru és emelőmű a horog kézzel történő mozgását követve áll be a kívánt emelési pozícióba, így a rakodási folyamatok könnyebbé és gyorsabbá válnak.

A „Hook Centering” (Horog központosítás) célja emelés közben az oldalirányú erők megszüntetése úgy, hogy a daruhidat és a futómacskát automatikusan a teher fölé pozícionálja.

A „Snag Prevention” (Ütközés védelem) megállítja a daru vagy futómacska haladó mozgását, ha a horog, a horog-függeszték vagy a teher véletlenül nekiütközik valaminek, ezzel csökkentve a veszélyes helyzetek számát a tehermozgás alatt és segít megakadályozni a teher-, a daru és a környező terület sérüléseit. 

Vegye fel a kapcsolatot a Konecranes-szel és tudja meg hogyan alkalmazható a CXT NEO daru az Ön emelési igényeihez.